fbpx

Vraag & Antwoord

Het organiseren van een bedrijfsuitje wordt vaak als een uitdaging gezien, maar het kan juist heel eenvoudig zijn. Met een paar handige tips kun je een leuk en origineel uitje organiseren dat perfect aansluit bij jullie wensen en doelen. Wij proberen je met de onderstaande vragen alvast wat op weg te helpen. Uiteraard mogen jullie ons altijd bellen of mailen, dan kunnen we de mogelijkheden bespreken. 

 

Hoe organiseer je een bedrijfsuitje? 

Stap 1: Bepaal wat het achterliggende doel is van jullie uitje

In veel gevallen gaat een bedrijfsuitje verder dan alleen maar plezier maken en ontspannen. Het achterliggende doel kan zijn om de teamdynamiek te verbeteren, de teamgeest te versterken of de onderlinge band tussen collega's te versterken. Door deel te nemen aan een bedrijfsuitje, kunnen teamleden effectiever communiceren, samenwerken en problemen oplossen. Dit kan leiden tot een positieve impact op de werksfeer, verhoogde motivatie en zelfs betere prestaties op de lange termijn. Dus naast het genieten van de activiteiten, draagt een bedrijfsuitje bij aan het creëren van een hechter en succesvoller team. 

Stap 2: Bedenk wanneer jullie het uitje wil laten plaatsvinden en wat voor soort activiteit bij jullie groep past

Het is aan te raden om zo vroeg mogelijk te reserveren, bij voorkeur enkele weken van te voren. Uitjes en Eten heeft een grote groep aan begeleiders en zodoende is het ook bijna altijd mogelijk om last-minute een uitje te reserveren. Begin met het bepalen van de datum, locatie en gewenst type uitje. Denk na over wat het uitje kan bijdragen aan de organisatie en beslis of jullie catering willen opnemen in het arrangement. Neem contact met ons op via telefoon of e-mail om jullie specifieke wensen te bespreken. Wij zullen een offerte op maat opstellen waaruit jullie een activiteit kunnen selecteren die aansluit bij de interesses en voorkeuren van het team. Of het nu gaat om actieve-, puzzel-, quiz- of samenwerkingsactiviteiten, het is allemaal mogelijk! Er zijn talloze mogelijkheden om een memorabel uitje te organiseren.

Stap 3: Wij ontzorgen en regelen de praktische zaken

In samenspraak met jullie regelen wij een locatie die aan alle wensen voldoet. Wij proberen voorafgaand zoveel mogelijk belangrijke zaken op te pakken. Zo pakken wij al het contact op met het restaurant, zorgen wij ervoor dat iedereen op de hoogte is van eventuele (di)eetwensen, de gesproken voertaal en eventuele mobiliteitsbeperkingen. Op deze manier proberen wij jullie organisatie zo goed mogelijk te ontzorgen. Wij helpen jullie met de communicatie naar de medewerkers en kunnen zorgen voor een duidelijke en professionele uitnodiging met alle relevante informatie, zoals de datum, tijd en locatie. Dit zal het aantal deelnemers doen verhogen en het groepsgevoel verbeteren.

Stap 4: Wat mogen jullie van Uitjes en Eten op de dag zelf verwachten?

Volledige ontzorging, de organisatoren worden boorafgaand aan het uitje even apart genomen om de gehele dag kort door te nemen en daarna behoren de organisatoren gewoon tot de deelnemers van de groep. Wij zorgen dat de activiteiten leuk en uitdagend zijn en de eventuele geboekte catering bij een restaurant goed is geregeld. Dit is waar Uitjes en Eten zich al meer dan 20 jaar mee bezig houdt en wat wij nog altijd het leukst vinden om te doen; het blij maken van mensen! Bekijk voor een algemene indruk onze Google Reviews

Stap 5: Samen met jullie evalueren wij

Na het uitje vragen wij om jullie mening. Hoe is het algehele gevoel, heeft iedereen een leuke dag gehad en heeft het uitje jullie vooraf beoogde doel behaald? 

 Uitjes in de buitenlucht

Wat is precies een buitenuitje?

Uitjes en Eten organiseert door heel Nederland allerlei uiteenlopende buitenactiviteiten. Wij gaan graag het gesprek met jullie aan om te achterhalen wat voor soort uitje bij jullie past. Met ons brede aanbod aan activiteiten kunnen we alle kanten op. We hebben speurtochten voor de puzzelaars, sportieve activiteiten voor de niet-stilzitters en fotochallenges voor de lolbroeken. En wil je eens compleet iets anders organiseren? Bel dan om te vragen naar de mogelijkheden.

Welke locaties zijn beschikbaar voor de buiten-uitjes?

Onze buiten-uitjes kunnen worden georganiseerd in verschillende steden en locaties in Nederland. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en de meest geschikte locatie te kiezen.

Zijn de buitenuitjes voor alle leeftijden geschikt?

Ja, onze activiteiten zijn geschikt voor zowel jongere als oudere deelnemers. We hebben te maken met grote groepen en om die reden ervoor gezorgd dat de activiteiten voor iedereen leuk en uitdagend zijn. We passen de moeilijkheidsgraad en intensiteit aan op basis van de leeftijd en het niveau van de groep.

Zijn er specifieke kledingvoorschriften voor de buitenuitjes?

In het algemeen is het raadzaam om vrijetijdkleding te dragen die geschikt zijn voor activiteiten in de buitenlucht.

Kunnen we onze eigen ideeën en wensen inbrengen voor het uitje?

Natuurlijk! Wij staan open voor jullie ideeën en wensen. Neem contact met ons op en vertel ons wat je in gedachten hebt. Wij vinden het alleen maar leuk om met jullie mee te denken! Thema uitjes slaan dan ook altijd erg goed aan bij groepen. 

Is het mogelijk om cateringdiensten toe te voegen aan het uitje?

Ja, we kunnen cateringdiensten toevoegen aan het uitje. Van snackpakketten tot volledige foodtrucks, we kunnen diverse opties bieden die passen bij jullie behoeften en voorkeuren. Uiteraard is het ook mogelijk om met een restaurant de catering af te nemen. Wij hebben in iedere stad van Nederland wel een samenwerking lopen met een restaurant.  

Is het mogelijk om foto's te maken tijdens het buitenuitje?

Ja, je kunt foto's en video's maken tijdens het uitje. De Uitjes en Eten begeleiders maken ook vaak leuke (team)foto’s. We moedigen het zelfs aan om leuke herinneringen vast te leggen. Vergeet niet om de hashtags en sociale mediakanalen van ons bedrijf te vermelden wanneer je ze deelt! ;)

Uitjes gezellig binnen

Wat is precies een binnenuitje?

Onder onze binnenuitjes vallen al onze quizzen. We bieden een breed scala aan quizzen aan, vaak in combinatie met een heerlijke maaltijd in een restaurant naar keuze. Op deze manier kunnen jullie genieten van een professionele quiz gecombineerd met lekker eten! Ga met ons het gesprek aan naar wat voor soort quiz jullie op zoek zijn en wij zullen jullie hierin adviseren. Groot voordeel: je bent niet afhankelijk van het onvoorspelbare Nederlandse weer. ;)

Wat voor soort binnenuitjes biedt Uitjes en Eten aan?

Uitjes en Eten biedt heeft een breed aanbod aan quizzen om aan verschillende voorkeuren en behoeften te voldoen. Elk programma heeft zijn eigen unieke kenmerken en activiteiten.

Hoe lang duurt gemiddeld een binnenuitje van Uitjes en Eten?

Een gemiddelde quiz in combinatie met diner duurt ongeveer 4 tot 5 uur. De exacte duur kan echter variëren en kunnen wij gemakkelijk naar wens aanpassen.

Zijn de quizzen van Uitjes en Eten geschikt voor grote groepen?

Ja, de dinerprogramma's van Uitjes en Eten zijn geschikt voor zowel kleine als grote groepen. Uitjes en Eten kan programma's aanpassen aan de groepsgrootte en zorgen voor een goede balans tussen interactieve activiteiten en dineren. Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden voor grote groepen om een programma op maat te laten maken.

Kan ik een binnenuitje organiseren op een spcifieke locatie?

Ja, Uitjes en Eten kan een dinerprogramma op een specifieke locatie organiseren. Of het nu gaat om een restaurant, een ruimte bij jullie op werk of een andere locatie naar keuze, Uitjes en Eten kan de activiteit verzorgen op de gewenste plek. Geef jullie wensen aan en wij bekijken de mogelijkheden.

Biedt Uitjes en Eten ook arrangementen aan voor speciale gelegenheden, zoals bedrijfsjubilea of verjaardagen?

Ja, Uitjes en Eten kan de activiteiten van een dinerprogramma aanpassen aan het bedrijfsthema. Of het nu gaat om het toevoegen van gepersonaliseerde vragen en opdrachten of het integreren van een bedrijfslogo. 

Kunnen de activiteiten van een dinerprogramma aangepast worden aan ons bedrijfsthema?

Ja, Uitjes en Eten biedt arrangementen aan voor speciale gelegenheden, zoals bedrijfsjubilea, verjaardagen of andere vieringen. neem contact op om de specifieke wensen en ideeën te bespreken. Uitjes en Eten kan een arrangement op maat maken om van de speciale gelegenheid een onvergetelijke ervaring te maken.

Eten en drinken 

Waar bestaat het diner uit?

Dit is afhankelijk van het restaurant en het gekozen arrangement. Over het algemeen betreft het een keuzemenu met daarbij een keuze uit een vis- vlees en vegetarische gerecht. 

Kunnen wij zelf de keuze bepalen van de restaurants?

Wij bepalen het restaurant in overleg met jullie. Er zijn een aantal restaurants waar wij een samenwerking mee hebben en graag komen. Wanneer jullie een voorkeur voor een restaurant hebben, horen wij dit graag en gaan wij kijken naar de mogelijkheden.

Kunnen jullie rekening houden met diëten en allergieën?

Ja, we kunnen rekening houden met speciale dieetwensen en allergieën voor de catering. Geef je dieetwensen en allergieën van tevoren door, zodat we daar bij de catering rekening mee kunnen houden.

Welke drankjes zijn inbegrepen?

Jullie kunnen ervoor kiezen om alle drankjes op nacalculatie te laten berekenen of te kiezen voor een 3 of 5 drankjes arrangement. Onder deze drankjes vallen; tapbier, huiswijn, frisdrank, koffie en thee.

Wat gebeurd er als we extra drankjes drinken (of sterke drank)?

Deze berekenen wij met 5% administratiekosten aan jullie door via de eindfactuur.

Overige vragen  

Zijn de uitjes geschikt voor zowel kleine als grote groepen?

Ja, wij kunnen een uitje organiseren voor zowel kleine, als grote groepen. Of je nu met een klein team of een grote afdeling bent, we zorgen ervoor dat het uitje perfect past bij de grootte van jullie groep. 

Worden de uitjes ook in andere talen georganiseerd?

Ja dit is zeker mogelijk, bijvoorbeeld in het Engels of Duits. Geef het even aan bij je offerte aanvraag of laat het ons per mail of telefoon weten. 

Kunnen personen met een lichamelijke beperking ook deelnemen aan de programma’s?

Dit is afhankelijk per programma, maar wij denken graag met je mee welk programma geschikt is voor jullie groepssamenstelling. 

Kunnen wij een afspraak met jullie maken?

Jazeker, we kunnen altijd een afspraak maken om te videobellen met elkaar en de mogelijkheden te bespreken. 

Tot wanneer kan ik uiterlijk reserveren?

Het liefst horen wij natuurlijk zo vroeg mogelijk wanneer julie een uitje willen organiseren, maar in veel gevallen kunnen wij ook op korte termijn iets regelen. Wij hebben veel connecties met restaurants en een grote groep aan begeleiders. Bel of mail ons even om te kijken wat er mogelijk is, vaak komen we hier wel uit! 

Hoe worden de teams ingedeeld?

Dat is helemaal aan jullie! Jullie kunnen zelf een teamindeling maken en als het niet uit maakt voor jullie, dan maakt de begeleider op de dag zelf een willekeurige teamindeling.

Kunnen we het uitje combineren met een vergadering of presentatie?

Ja, het is mogelijk om het uitje te combineren met een vergadering of presentatie. We kunnen een geschikte locatie regelen waar jullie de zakelijke aspecten kunnen combineren met het plezier van het uitje.

Zijn er begeleiders aanwezig tijdes de uitjes?

Ja, onze ervaren en enthousiaste begeleiders zullen jullie tijdens het uitje begeleiden. Ze zorgen voor instructies, ondersteuning en zorgen ervoor dat alles soepel verloopt. Echter is dit bij de ‘app-uitjes’ wel op afstand.

Praktische zaken

Wat te doen bij slecht weer?

We zijn natuurlijk niet van suiker, dus bij een beetje slecht weer kunnen jullie kosteloos gebruik maken van onze poncho's. Wanneer de weersvoorspellingen heel slecht zijn, nemen wij van te voren contact met jullie op om te overleggen wat te doen. 

Tot wanneer kan ik het definitieve aantal personen doorgeven?

Tot 72 uur voorafgaand het uitje kunnen jullie het definitieve aantal personen doorgeven. Hierbij hanteren wij een afwijkingspercentage van 10% bij het doorgeven van het definitief aantal deelnemers. 

Wanneer moeten wij het uitje betalen?

Bij een reservering ontvangen jullie een aanbetalingsfactuur van 50%. De restfactuur ontvangen jullie na afloop. 

Wat zijn de betalingsmogelijkheden?

We accepteren verschillende betalingsmogelijkheden, waaronder bankoverschrijving, creditcard betalingen en andere gangbare betaalmethoden. Ook is E-facturatie voor ons geen enkel probleem.

Onze financiële afdeling kan niet binnen de door jullie gestelde betalingstermijn betalen, wat nu?

Geen probleem. Neem even contact met ons op om dit te bespreken, hier komen we wel uit.

Hoe weet ik waar wij worden verwacht op de dag van het uitje?

In de week voorafgaand aan het uitje ontvangen jullie alle informatie met betrekking tot de startlocatie, restaurants, parkeermogelijkheden en de gegevens van de begeleider.

Zijn er annuleringsvoorwaarden voor de uitjes?

Ja, we hanteren annuleringsvoorwaarden voor onze uitjes. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze specifieke annuleringsvoorwaarden. 

logo uitjes en eten

Evenementenbureau Uitjes en Eten B.V.
Kosterij 5a
1721 PN Broek op Langedijk


Heb je een vraag? Stuur gerust een e-mail naar
info@uitjeseneten.nl of bel 088 800 8400


 Volg ons op social media!

Inschrijven nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze uitjes?:

> Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

Scroll naar boven