fbpx

6 TIPS VOOR HET ORGANISEREN VAN EEN BEDRIJFSUITJE

17 april 2023, door Milan

 bedrijfsuitje amsterdam

Als organisator van een bedrijfsuitje draag je een grote verantwoordelijkheid. Jij gaat namelijk het meest geweldige uitje van het jaar regelen, waar nog lang over nagepraat zal worden. De verwachtingen zijn hoog, maar hoe zorg je ervoor dat alles goed geregeld is? Hier zijn 6 waardevolle tips om van jullie bedrijfsuitje een groot succes te maken!

1. BUDGET

Bepaal vooraf het beschikbare budget. Komt het budget vanuit het bedrijf of is het de bedoeling dat de werknemers meebetalen? Wellicht kun je het budget beïnvloeden door een aantrekkelijke offerte te presenteren. Als je een maximaal bedrag per persoon hebt, zorg er dan voor dat je vooraf alles bij de aanbieder kunt afkopen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Vergeet hierbij ook niet de kosten voor drankjes mee te berekenen.

2. DOEL VAN HET BEDRIJFSUITJE

Denk na over het doel van het bedrijfsuitje. Wil je een educatief of teambuildingselement opnemen? Wordt het georganiseerd ter ere van een jubileum en zijn er speeches gepland? Of is het doel gewoon om plezier te hebben? Zorg ervoor dat je het doel helder hebt, zodat alle activiteiten en verwachtingen hierop kunnen worden afgestemd.

3. ZORG DAT HET EEN VERRASSING IS!

Hoewel hierover gediscussieerd kan worden, is het leuk als het teamuitje of bedrijfsuitje een verrassing is voor iedereen! Wanneer het een verrassing is, ontstaan er vooraf speculaties en begint de spanning al op te bouwen. Geef eventueel hints over het uitje tijdens de aanloopperiode. Je kunt ervoor kiezen om de verrassing tot het laatste moment geheim te houden, maar je kunt er ook voor kiezen om het een dag van tevoren bekend te maken. Laat dit dan aan iedereen weten.

4. KIES DE JUISTE ACTIVITEIT

De keuze van de activiteit is vaak het leukste, maar ook het meest uitdagende aspect van het organiseren van een bedrijfsuitje. Voordat je op zoek gaat naar een geweldige activiteit, maak eerst een aantal overwegingen:

- Bekijk welke activiteiten in voorgaande jaren zijn georganiseerd om herhaling te voorkomen.

- Overweeg om een thema aan het uitje te geven.

- Het is altijd een uitdaging om een activiteit te vinden die iedereen leuk zal vinden.

Als je twijfelt of overweldigd raakt door het grote aanbod, bel dan de bedrijven waar je leuke activiteiten hebt gezien en vraag om advies. Uitjesbureaus hebben veel ervaring in het organiseren van bedrijfsuitjes en kunnen je goed adviseren. Bij Uitjes en Eten plannen we regelmatig online meetings om mee te denken, en bij grote groepen gaan we zelfs samen de locatie bezoeken.

5. PRAKTISCHE ZAKEN (tijden, vervoer etc.)

Denk aan de praktische aspecten rondom het bedrijfsuitje. Komt iedereen op eigen gelegenheid naar de locatie, of is het handig om vervoer te regelen? Kies indien mogelijk een locatie die zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed bereikbaar is. Beantwoord veelvoorkomende vragen zoals de begintijd en eindtijd van het uitje, eventuele kledingvoorschriften, mogelijkheden om om te kleden, veilige opslagmogelijkheden voor laptops, en wie de parkeerkosten draagt.

6. EVALUEREN

Evaluatie wordt vaak vergeten of overgeslagen omdat het uitje al voorbij is. Toch is het belangrijk om dit te doen! De volgende organisatoren zullen je dankbaar zijn. Maak een kort lijstje met evaluatiepunten, zoals:

- Wat ging er goed en wat kan er verbeterd worden?

- Ben je tevreden over de keuze van de activiteit?

- Hoe was de duur van het bedrijfsuitje?

- Heb je tips voor toekomstige organisatoren?

 

Veelgestelde vragen

Hoe plan ik het budget voor een bedrijfsuitje?

Bepaal het beschikbare budget en overweeg of het volledig door het bedrijf wordt gefinancierd of dat werknemers bijdragen. Zit je met een krap budget, zorg er dan voor dat je alles inclusief drankjes afgedekt hebt, zodat je niet verrast wordt door onverwachte kosten aan het einde.

Moet ik het bedrijfsuitje geheim houden?

Hoewel het persoonlijk is, kan het verrassingsaspect de spanning en opwinding vergroten. Je kunt hints geven tijdens de aanloopperiode of ervoor kiezen om het pas een dag van tevoren bekend te maken. Informeer alle deelnemers over de verrassing.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van de activiteit?

Vermijd herhaling van eerdere activiteiten, overweeg thema's en zoek naar een activiteit die geschikt is voor alle deelnemers. Neem contact op met bedrijven die bedrijfsuitjes organiseren voor advies en aanbevelingen.

 

CONCLUSIE 

Een succesvol bedrijfsuitje organiseren vereist zorgvuldige planning en aandacht voor detail. Door budgetplanning, het definiëren van het doel, het verrassingselement, de juiste activiteit te kiezen, praktische zaken te regelen en een evaluatie uit te voeren, kun je van jullie bedrijfsuitje een groot succes maken! Ontdek ons uitgebreide aanbod aan bedrijfsuitjes en aarzel niet om contact met ons op te nemen als je hulp nodig hebt met het kiezen van een geschikte activiteit. We staan klaar om je te helpen bij het vinden van het perfecte bedrijfsuitje dat bij jullie past!

Populaire uitjes

h

logo uitjes en eten

Evenementenbureau Uitjes en Eten B.V.
Kosterij 5a
1721 PN Broek op Langedijk


Heb je een vraag? Stuur gerust een e-mail naar
info@uitjeseneten.nl of bel 088 800 8400


 Volg ons op social media!

Inschrijven nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze uitjes?:

> Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

Scroll naar boven