Bel ons088 - 800 8400

 

Naar het overzicht

 

Echt Leids

Uitjes en Eten biedt naast haar eigen assortiment ook uitjes aan in Leiden als extra toevoeging voor een leuke dag. Jullie kunnen kiezen voor extra activiteiten die typische voor Leiden zijn. Zie onderstaand overzicht voor de verschillende activiteiten.

Rijksmuseum van de Oudheden

Leiden Rijksmuseum vande Oudheden

Het Rijksmuseum van de Oudheden in leiden is uitgegroeid tot een indrukwekkend museum over archeologische vondsten. Deze vondsten komen uit Nederland en van de oude beschavingen uit de Griekse en Romeinse oudheid en Egypte. Het verhaal van de tijd wordt verteld aan de hand van de archeologische vondsten, bijvoorbeeld door de tentoonstelling over Nederland in de romeinse tijd en de prehistorie.

 

Naturalis

Leiden Naturalis

In het Naturalis museum zie je de samenhang tussen de aarde en het leven hier op aarde. Het museum heeft meer dan 10.000 stenen, fossielen, planten en echte dieren. Door de eeuwen heen is deze verzameling van over de hele wereld bij elkaar gezocht. Naast de vaste tentoonstellingen zijn er ook wisselexposities op de grote collectie te kunnen laten zien. Een spannende belevenis is gegarandeerd bij het bezoeken van het Naturalis.

 

Hortus botanicus en de sterrenwacht

Leiden Hortus Botanicus

Hortus botanicus is een botanische tuin die in 1590 door de Universiteit in Leiden gesticht is. In de loop der tijd is deze tuin uitgebreid tot een prachtige verzameling. Het grootste gedeelte van de verzameling komt ui Zuidoost en Oost-Azië. U kunt een kijkje nemen in de tropische kassen waar exotische aronskelken tot aan reuzenwaterlelies te vinden zijn. Ook kan de sterrenwacht bezocht worden die ook op het terrein bevindt. Neem een kijkje in het heelal en leer over de rijke geschiedenis van de sterrenwacht.

 

Bootje varen

Leiden Bootje varen

Na Amsterdam heeft Leiden het meeste water door de stad lopen. In totaal zijn er in Leiden 28 kilometer aan grachten en singels en door deze aantal heeft Leiden ook heel veel bruggetjes. Doormiddel van een rondvaart tocht maakt u kennis met de wateren, bruggetjes en de mooie binnenstad van Leiden. Er kan een rondvaart tocht gedaan worden met een gids die alles weet van de stad of u kunt zelf met de boot varen. Ook kunt u bij de rondvaart ervoor kiezen om te genieten van een high tea of hapjes aan boord. Een ontspannen uitje waarbij u veel van Leiden te zien krijgt.

 

Corpus Experience

Leiden Corpus Experience

Maak een unieke reis door de mens. Doormiddel van verschillende lichaamsdelen kan ontdekt worden hoe het in het lichaam allemaal in zijn werking gaat en wat er bijvoorbeeld gebeurt wanneer je moet niezen. In het 5D harttheater leg je de weg af van een rood bloedlichaampje en in de hersenshow ontdek je hoe het menselijk brein werkt. Het beloofd een interessant, spectaculair en leerzaam bezoek te worden bij het Corpus museum.

 

zoeken

Echt Leids

Naast onze eigen unieke concepten kunt u bij Uitjes en Eten ook terecht voor typische activiteiten in Leidentypische activiteiten in Leiden en de omgeving. Klik op de vlag voor de verschillende mogelijkheden

vlag leiden

 

contact

E-mail: info@uitjeseneten.nl

telefoon088 - 800 8400

Event op Maat?
Neem contact op.

Vacatures

Benieuwd naar de mogelijkheden om aan de slag te gaan bij Uitjes en Eten?

Kijk dan hier voor onze openstaande vacatures!

Wij bellen u!

Wilt u liever dat wij u op een gepast moment terugbellen? 

BEL MIJ TERUG

Soort Uitje

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste uitjes in uw e-mail en meld u aan voor de niewsbrief.

Adviseer mij!

Onze specialisten adviseren u graag bij het maken van een keuze voor een passend uitje.

ADVISEER MIJ

Referenties van klanten

Het was een erg geslaagde dag; 30 juni! Voor zover ik gehoord heb heeft iedereen zich erg vermaakt met het Ik Hou van Holland spel. Het eten was goed, en in combinatie met het spel ook leuk. Alles namen jullie

...

Veelgestelde vragen

WINNAAR JONG MKB

award-mkbWij zijn Super Trots met de winst van deze belangrijke landelijke award.

Lees meer

naar boven