Bel ons088 - 800 8400

 

 

Naar het overzicht

 

Echt Gronings

Uitjes en Eten biedt naast haar eigen assortiment ook uitjes aan als extra toevoeging voor een leuke dag in Groningen. Groningen is een gezellige winkel en restaurant stad maar heeft daarbij ook nog andere mooie bezienswaardigheden en activiteiten. Willen jullie een uitbreiding bij jullie uitje? Zie onderstaand overzicht voor één van de verschillende activiteiten.

Sup Expierence

Groningen Sup Experience

Ontdek Groningen nu vanaf een hele andere kant, het water. Maak een mooie tocht met een sup door de grachten in hartje Groningen. Gaat u liever met de sup door de natuur? Ook dit kan geregeld worden. Geniet van de natuurgebieden het Paterswoldse of Hoornse Meer net buiten de stad. De sub tochten kunnen gecombineerd worden met een gezellige picknick, tapas eten op een loungeboot of een BBQ. Een heerlijk uitjes op het water.

 

Het Nederlands Stripmuseum

Groningen Stripmuseum

Het bezoek aan het Nederlands Stripmuseum begint al speciaal. De ontvangst vind namelijk plaats in de ronddraaiende woonkamer van Jan, Jans en de kinderen. In een doolhof kunnen de ontwikkelingen van strips bekeken worden en kunnen zelfs de striphelden bezocht worden zoals Donald Duck, Suske en Wiske en Paulus de Boskabouter. Nieuwsgierig naar hoe een strip gemaakt wordt? Ook dat wordt uitgelegd, daarnaast kan je leren hoe je een stripgezicht kan tekenen.

 

De Klimtoren

Gronigen klimtoren

In het sportpark Kardinge bevindt zich de Excalibur. Een hoge klimtoren die vernoemd is naar een beroemde klimroute in het plaatje Buoux in Frankrijk. Nog niet zo ervaren met klimmen of even een opfriscursus nodig? Er kunnen verschillende cursussen en introductielessen gevolgd worden. Durf jij de uitdaging aan om deze klimtoren op te gaan en te ervaren hoe hoog deze toren is?

 

Noordelijk Scheepvaartmuseum

Groningen Scheepvaartmusem

In het Noordelijk Scheepvaartmuseum is veel te zien en te leren over de geschiedenis van de scheepsbouw en scheepsvaart. Doormiddel van foto`s en voorwerpen worden de ontwikkelingen van de scheepsvaart en scheepsbouw vanaf de Middeleeuwen tot aan nu in beeld gebracht. Kom meer te weten over de scheepsbouw in hout en ijzer, kust- en waddenvaart, de turf- en binnenvaart en de Hanzevaart in de middeleeuwen.

 

Martinitoren en Kerk

Groningen Martinitoren

Wanneer je in Groningen bent is het een must om de Martinitoren te beklimmen. Deze 97 meter hoge toren kan beklommen worden tot de eerste trans. Vanaf de zuidzijde heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Als dit nog niet hoog genoeg is kunt u nog een stukje hoger, tot achter de klokken.

Na het spectaculaire uitzicht vanaf de toren kan er nog een bezoek gebracht worden aan de Martinikerk. Een mooi gebouw uit 1220 met een rijkverleden. In de kerk kan een spannende ontdekkingstocht worden gedaan waarin film en werkelijkheid van het vergeten verhaal van Johannes de Doper laten zien wordt.

 

Brouwerij Martinus

Groningen Brouwerij martinus

In het pand waar 20 jaar geleden een drukkerij in zat is nu om gebouwd tot een bierbrouwerij. De drukpers heeft plaats gemaakt voor de pruttelende brouwketels waar de speciaal biertjes worden gemaakt. Tijdens de rondleiding in de bierbrouwerij wordt er uitleg gegeven over het brouwproces en het bottelen van de biertjes. Als lekkere afsluiting van de rondleiding worden drie proefglazen met de bieren van Brouwerij Martinus geserveerd.

 

Distilleerderij Hooghoudt

Groningen Hooghoudt

Destilleerderij Houghoudt heeft verschillende arrangementen waaruit gekozen kan worden, waaronder een rondleiding, workshop en proeverijen. Tijdens deze arrangementen worden de pronkstukken uit de afgelopen 125 jaar en de mijlpalen aan het licht gebracht. Ook wordt er laten zien hoe de Hooghoudt aan de smaken komt. Aan het eind van de arrangementen kan er natuurlijk ook geproefd worden. Want wat is een uitje bij Distilleerderij Houghoudt nou zonder te proeven wat zij maken!

 

 

zoeken

Echt Gronings

Naast onze eigen unieke concepten kunt u bij Uitjes en Eten ook terecht voor typische activiteiten in Groningen en de omgeving. Klik op de vlag voor de verschillende mogelijkheden

echt groningen

contact

E-mail: info@uitjeseneten.nl

telefoon088 - 800 8400

Event op Maat?
Neem contact op.

Vacatures

Benieuwd naar de mogelijkheden om aan de slag te gaan bij Uitjes en Eten?

Kijk dan hier voor onze openstaande vacatures!

Wij bellen u!

Wilt u liever dat wij u op een gepast moment terugbellen? 

BEL MIJ TERUG

Soort Uitje

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste uitjes in uw e-mail en meld u aan voor de niewsbrief.

Adviseer mij!

Onze specialisten adviseren u graag bij het maken van een keuze voor een passend uitje.

ADVISEER MIJ

Referenties van klanten

We hebben afgelopen zaterdag een heel gezellig uitje met elkaar gehad. Ik heb vele enthousiaste reacties gehad. Het was goed georganiseerd. Jullie waren er op tijd, wij helaas niet maar met wat kleine aanpassingen, verliep het verder prima zonder dat

...

Veelgestelde vragen

WINNAAR JONG MKB

award-mkbWij zijn Super Trots met de winst van deze belangrijke landelijke award.

Lees meer

naar boven