fbpx

7 REDENEN OM TE KIEZEN VOOR EEN STEPUITJE

21 augustus 2023, door Niels

 Steps in the City Blog

Ben je aan het nadenken om Steps in the City te organiseren? Geweldig idee! Er zijn absoluut geen twijfels over mogelijk dat iedereen dit leuk gaat vinden. Laten we hier 7 goede redenen voor noemen. Hier komen ze:

1. Steppen is leuk!

Wie vindt steppen nou niet leuk? Precies, bijna niemand! Het geeft je een gevoel van blijheid, net als toen je als kind van de glijbaan ging of op de schommel zat. Steppen is superleuk! Iedereen wil zich wel weer even kind voelen.

2. Steppen is gezond

Naast het plezier heeft steppen ook gezondheidsvoordelen. Het is vergelijkbaar met fitness. Onderzoek heeft aangetoond dat je gemiddeld 350 calorieën verbrandt bij 45 minuten steppen. Dit is een indicatie en kan variëren per persoon, dag en omstandigheden. Maar één ding is zeker: steppen is gezond!

3. Iedereen kan het

Je bent op zoek naar een uitje dat geschikt is voor iedereen. In eerste instantie denk je misschien dat steppen niet voor iedereen geschikt is, maar niets is minder waar. Iedereen kan steppen! Het is net zo makkelijk als lopen, je verleert het nooit. Als iemand om wat voor reden dan ook niet kan steppen, kan diegene ook meedoen op de (elektrische) fiets.

4. Het is veilig

Steppen is relatief blessurevrij. Dit komt doordat de afstand tussen de step en de grond laag is. Hierdoor is de kans op een nare val veel kleiner.

5. Je ziet meer van de omgeving dan wanneer je loopt

Steppen zit qua snelheid tussen lopen en fietsen in. Dit maakt het ideaal voor Steps in the City! Op deze manier kun je net iets meer van de stad zien dan wanneer je te voet gaat.

6. Het is overal toegestaan

Zolang je geen gebruik maakt van een elektrische step, ben je overal welkom! Je kunt op het fietspad steppen, maar ook in de stad kun je makkelijk overal tussendoor manoeuvreren. Een vriendelijke lach doet vaak wonderen!

7. Het is makkelijk in (drukke) steden

Heb je ooit met de auto door Amsterdam gereden? Dat kun je beter niet doen... Ook fietsen kan stressvol zijn, omdat je niet de enige fietser bent. Daarom is de step opnieuw de ideale oplossing. Je hebt een beter overzicht omdat je niet zo snel gaat als een fietser. Je kunt snel van voor naar achter, van links naar rechts. Houd echter wel rekening met twee regels:
- De tram heeft altijd voorrang.
- Steek dwars over een tramspoor over (echt doen hoor)!

 

Met deze 7 redenen wordt de keuze voor een stepuitje een stuk duidelijker. Steppen biedt plezier, gezondheidsvoordelen, gemak en de mogelijkheid om zowel in de stad als in de natuur te genieten. Kies voor een stepuitje en beleef een onvergetelijke tijd!

 

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan

 

Populaire uitjes

h

logo uitjes en eten

Evenementenbureau Uitjes en Eten B.V.
Kosterij 5a
1721 PN Broek op Langedijk


Heb je een vraag? Stuur gerust een e-mail naar
info@uitjeseneten.nl of bel 088 800 8400


 Volg ons op social media!

Inschrijven nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze uitjes?:

> Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

Scroll naar boven