fbpx

5 REDENEN OM EEN BEDRIJFSUITJE TE ORGANISEREN

18 januari 2023, door Lisanne

 Strand expeditie

Ben je een werknemer die zijn of haar baas wil overtuigen om een bedrijfsuitje te organiseren? Of ben je juist die baas die overweegt hierop te bezuinigen? Lees dan de volgende redenen waarom een bedrijfsuitje essentieel is!

1. EEN GOEDE WERKSFEER

Een goede werksfeer vormt de basis van ieder bedrijf. Het is belangrijk dat jouw werkplek aanvoelt als een tweede thuis. Als bedrijf wil je dat iedereen zich prettig voelt op de werkvloer en dat er een veilige werksfeer heerst. Een bedrijfsuitje draagt hieraan bij! Het zorgt voor ontspanning, samenhorigheid en bevordert de onderlinge band tussen collega's. Door elkaar buiten de werkomgeving beter te leren kennen, ontstaat er een positieve dynamiek die ook op de werkvloer merkbaar zal zijn. Plan dat bedrijfsuitje dus snel in!

2. GUNSTIGERE BEDRIJFSRESULTATEN

Een bedrijfsuitje draagt bij aan tevredenheid, en tevredenheid leidt tot betere resultaten. Medewerkers werken productiever en zijn gemotiveerd om een stapje extra te zetten. Tevreden werknemers zorgen ervoor dat aan het einde van de dag de mailbox leeg is, dat ze zelfs die laatste offerte nog even eruit knallen en elkaar helpen tijdens drukke periodes. Klinkt dat niet als muziek in de oren van elke baas? Het is een goede reden voor werknemers om naar hun baas te stappen en dat beloofde bedrijfsuitje te organiseren!

3. MINDER ZIEKTEVERZUIM

Ziekteverzuim brengt verborgen kosten met zich mee die je als bedrijf liever vermijdt. Investeer liever in een bedrijfsuitje! Door een teamuitje te organiseren, leg je de focus op werkplezier, waardoor werknemers minder vaak ziek zullen zijn. En dat is wat je wilt! Dus organiseer leuke activiteiten en verlaag indirect het ziekteverzuim. Een win-winsituatie!

4. HOGERE WERKNEMERSBETROKKENHEID

Een blije en tevreden werknemer zal minder snel rondkijken naar andere mogelijkheden en juist graag bij het huidige bedrijf willen blijven werken. En waar worden werknemers blij van? Juist, een personeelsuitje! Hoewel er meerdere factoren meespelen bij de tevredenheid van werknemers, is een bedrijfsuitje absoluut een belangrijke factor. Sterker nog, het is een factor waar je als baas direct invloed op kunt uitoefenen.

5. STIMULEER CREATIVITEIT, PRODUCTIVITEIT EN BETROKKENHEID

Een goede groepsdynamiek bevordert de creativiteit, productiviteit en het hart-voor-de-zaak gevoel. En wat draagt bij aan een goede groepsdynamiek? Juist, een super leuk, origineel en uitdagend teambuildingsuitje! Tijdens zo'n uitje ontdek je eigenschappen van je collega's die je nog niet kende. Het bedrijfsuitje creëert eenheid en chemie op de werkvloer. Misschien speel je tijdens een Escape in the City wel samen met een collega waarmee je normaal gesproken minder contact hebt en blijkt dat jullie een goed team vormen en dat er nieuwe ideeën ontstaan die weer van pas komen op het werk. Het stimuleert de creativiteit door even uit de bekende omgeving te stappen. Zelfs gesprekken met je dagelijkse collega's zullen in een informele, nieuwe omgeving anders verlopen dan bij het koffieapparaat. Het aandacht geven aan elkaar leidt tot sympathie richting de directie, wat het hart-voor-de-zaak gevoel versterkt.

 

WAAR WACHT JE NOG OP?!

Nu je overtuigd bent, heb je vast ontzettend veel zin om een bedrijfsuitje te organiseren! Bekijk alle bedrijfsuitjes die Uitjes en Eten aanbiedt en vraag een vrijblijvende offerte aan. Kom je er niet uit en heb je wat hulp nodig? Bel of mail ons, en wij helpen je graag verder.

Populaire uitjes

h

logo uitjes en eten

Evenementenbureau Uitjes en Eten B.V.
Kosterij 5a
1721 PN Broek op Langedijk


Heb je een vraag? Stuur gerust een e-mail naar
info@uitjeseneten.nl of bel 088 800 8400


 Volg ons op social media!

Inschrijven nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze uitjes?:

> Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

Scroll naar boven