Bel ons088 - 800 8400

Naar het overzicht

 

Echt Utrechts

Naast uitjes uit het eigen assortiment van Uitjes en Eten kunnen wij voor jullie iets extra`s toevoegen aan een leuke dag in Utrecht. De mooie bezienswaardigheden en de vele activiteiten in Utrecht zorgen samen voor een compleet dagje uit. Nieuwsgierig welke activiteiten naast onze uitjes nog te doen zijn? Kijk hieronder voor een overzicht.

Kanoën of waterfietsen door de grachten

Utrecht Kano waterfiets

De stad ontdekken op een ontspannende maar toch sportieve manier. Dat kan met een kano of waterfiets tocht door de grachten! Niets leuker dan op een zonnige dag lekker door de grachten varen van Utrecht. Zelfs op een regenachtige dag kan er gewaterfietst worden, er wordt dan een huifje erop gezet.

 

Sonnenborch museum & sterrenwacht

Utrecht Sonneborch museum

Ga opzoek naar de geheimen van Sonneborgh de Utrechtse verdedigingswerk. In de metersdikke muren van het 16de-eeuwse bastion kan gezocht worden naar kanon gaten. Op een donkere avond kan via de sterrenkoepels gekeken worden naar de sterren en planeten. Met de speciale zonnetelescoop kan er ook gekeken worden naar de zon of je kan het weer voorspellen.

 

Domtoren beklimmen

Utrecht Domtoren

Met 465 treden en ruim 112 meter hoog is de Domtoren het symbool van Utrecht en de hoogste kerktoren van Nederland. De domtoren beklimmen is een must, op 70 en 95 meter hoogte heeft het een prachtig uitzicht over de hele stad en regio. De domtoren is uitsluiten te bezoeken met een rondleiding, ook kan er gekozen worden voor themarondleidingen. In de wintermaanden is in de avond de rondleiding lichtjes kijken en in de zomermaanden de midzomeravond tour.

 

Nederlands Spoorwegmuseum

Utrecht Spoorwegmuseum

De ontvangst van het spoorwegmuseum is in het Maliebaanstation. Een oud station uit 1874 die volledig is gerenoveerd naar hoe het er vroeger uitzag. Ga op ontdekkingsreis in het 175 jaar oude verhaal over de spoorweg in Nederland. Er is van alles te doen en te zien, zo zijn er rondleidingen waarbij je alles te weten komt over de treinen die er staan, er is een bibliotheek, een theaterstuk over de Orient express en nog veel meer. Ga zelf op onderzoek uit en vergeet de vuurproef niet, een proef waarbij je een machinist van vroeger voelt.

 

Museum Speelklok

Utrecht Museum speelklok

In het speelklok museum kan er een kijkje genomen worden in de wereld van de eeuwenoude zelf spelende muziekinstrumenten. Vanuit elke hoek van het museum is vrolijke en verrassend muziek te horen van deze muziekinstrumenten! Van kleine speeldoosjes, automaten en speelklikken tot enorme dans- en straatorgels in alle soorten en maten zijn zelf spelende muziekinstrumenten te vinden in Museum Speelklok. Met al die muziekjes is dit het vrolijkste museum in Nederland!

 

Suppen op de Utrechtse Grachten

Utrecht Suppen

Met Suppen op de Utrechtse Grachten krijg je een heel ander beeld van Utrecht. Doormiddel van een groot board en een peddel vaar je door de grachten van Utrecht en kom je langs de leuke restaurants en cafés langs het water. Er kan gekozen worden om alleen op een board te staan of met z’n tweeën. Deze activiteit kan ook gecombineerd worden met een heerlijke catering. Er kan gekozen worden voor een uitgebreide BBQ, drie gangen diner, ontbijt, lunch of een borrel. Een heerlijk dagje op het water en ontdek Utrecht op een unieke manier.

 

Universiteitsmuseum

Utrecht Universiteitmuseum

Één van de oudste universiteiten van Nederland is de universiteit van Utrecht. In dit museum kan je de geschiedenis van onderzoek, wetenschap en ontdekkingen beleven. Skeletten van merkwaardige dieren en andere aparte wetenschappelijke verzamelingen kan bekeken worden in het Bleulandkabinet. Daarnaast kan je ook in de rol van wetenschapper stappen, probeer allerlei experimenten uit in het Kennislab en Jeugdlab. Alles mag hier uitgeprobeerd worden, ontdek de wettenschaper in jezelf!

 

Rondvaart in een sloep

Utrecht Rondvaart

Vaar met een mooie sloep door de grachten van Utrecht. Ontdek al het moois van Utrecht met een hapje, drankje en een muziekje op de achtergrond. Tijdens de rondvaart kom je langs verschillende bezienswaardigheden van deze oude, sfeervolle studentenstad. Opzoek naar een ontspannen activiteit? Dan is een rondvaart in een sloep echt een aanrader.

 

 

zoeken

Echt Utrechts

Naast onze eigen unieke concepten kunt u bij Uitjes en Eten ook terecht voor typische activiteiten in Utrecht en de omgeving. Klik op de vlag voor de verschillende mogelijkheden

vlag utrecht

 

contact

E-mail: info@uitjeseneten.nl

telefoon088 - 800 8400

Event op Maat?
Neem contact op.

Vacatures

Benieuwd naar de mogelijkheden om aan de slag te gaan bij Uitjes en Eten?

Kijk dan hier voor onze openstaande vacatures!

Wij bellen u!

Wilt u liever dat wij u op een gepast moment terugbellen? 

BEL MIJ TERUG

Soort Uitje

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste uitjes in uw e-mail en meld u aan voor de niewsbrief.

Adviseer mij!

Onze specialisten adviseren u graag bij het maken van een keuze voor een passend uitje.

ADVISEER MIJ

Referenties van klanten

Wij hebben vrijdag het uitje van Wie is de Rat gehad in Leeuwarden. Wilde je even zeggen dat het een zeer geslaagde dag was. Het hele programma goed geregeld door jullie en de  begeleider Jelle Berkhout alles ook zeer goed geda

...

Veelgestelde vragen

WINNAAR JONG MKB

award-mkbWij zijn Super Trots met de winst van deze belangrijke landelijke award.

Lees meer

naar boven