Bel ons088 - 800 8400

Naar het overzicht

 

Echt Leeuwarden

Uitjes en Eten heeft naast haar eigen activiteiten ook een aantal extra activiteiten toegevoegd welke kunnen bijdragen aan een leuk uitje in Leeuwarden. Hieronder zien jullie de extra activiteiten welke kunnen worden toegevoegd aan jullie programma.

Grote Kerk

Leeuwarden grote kerk

Dit is de oudste en belangrijkste kerk van Leeuwarden. Hier kunnen jullie een rondleiding krijgen door dit prachtige monument. Binnen is de inrichting een combinatie van moderne en eeuwenoude elementen, waardoor het een prachtig geheel vormt. Wat jullie onder andere kunnen bewonderen is een 17e-eeuwse preekstoel en het beroemde Müllerorgel uit 1724-1727. .

 

Fries Museum

Leeuwarden fries museum

In dit museum met allerlei typische Friese dingen, ontdek je de Fries in jezelf! Er is informatie te vinden over de haat-liefdeverhouding met het water, maar ook over de typische Friese dingen en de plek van Friesland in de wereld. Natuurlijk kun nen de elf steden niet ontbreken. Ook kunnen jullie het werk bewonderen van een aantal beroemde kunstenaars en ontwerpers. In het deel over het Friese Verzet zien jullie de hongerkinderen die ondergebracht zijn op het platteland van Friesland.

 

Nationaal Keramiek museum

Leeuwarden keramiek

In het Princessehof staat de grootste en meest gevarieerde verzameling porselein in Nederland. Dit toont het veelzijdige karakter van de Nederlandse keramiek uit 1880 – 1930. Het is een grote collectie met een aantal speciale stukken, zoals de internationale Ming-verzameling en kunst van grootheden als Picasso en Karel Appel. Naast de vaste collecties worden er ook een aantal keer per jaar tentoonstellingen gehouden.

 

Aqua Zoo

Leeuwarden aqua zoo

In dit leuke dierenpark loop je als bezoeker door de dieren heen. Er zijn diverse bijzondere dierverblijven waar je prachtige dieren kunt bewonderen. Ook worden er verschillende shows en presentaties gegeven over deze dieren, zoals de zeeberen show. Daarnaast kun je over het strand lopen waar je zomaar een pinguïn tegen kunt komen.

 

 

zoeken

Echt Leeuwards

Naast onze eigen unieke concepten kunt u bij Uitjes en Eten ook terecht voor typische activiteiten in Leeuwarden en de omgeving. Klik op de vlag voor de verschillende mogelijkheden

vlag leeuwarden

 

contact

E-mail: info@uitjeseneten.nl

telefoon088 - 800 8400

Event op Maat?
Neem contact op.

Vacatures

Benieuwd naar de mogelijkheden om aan de slag te gaan bij Uitjes en Eten?

Kijk dan hier voor onze openstaande vacatures!

Wij bellen u!

Wilt u liever dat wij u op een gepast moment terugbellen? 

BEL MIJ TERUG

Soort Uitje

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste uitjes in uw e-mail en meld u aan voor de niewsbrief.

Adviseer mij!

Onze specialisten adviseren u graag bij het maken van een keuze voor een passend uitje.

ADVISEER MIJ

Referenties van klanten

Iedereen is enthousiast, vond de organisatie goed, leuk dat er op twee plaatsen werd gegeten. Eigenlijk alleen maar positieve geluiden en de bekers staan op kantoor, dus helemaal leuk. Bedankt voor een geslaagde middag/avond.

Veelgestelde vragen

WINNAAR JONG MKB

award-mkbWij zijn Super Trots met de winst van deze belangrijke landelijke award.

Lees meer

naar boven