Bel ons088 - 800 8400

Naar het overzicht

 

Echt Deventer

Uitjes en Eten heeft naast haar eigen assortiment ook wat extra`s dat toegevoegd kan worden aan een leuke dag in Deventer. Willen jullie meer zien, doen en beleven in Deventer kijk dan voor uitbreidingsmogelijkheden in onderstaand overzicht.

Blotevoetenpad hof van Twello

Deventer blotevoetenpad

Een wandeling dat anders is dan alle andere wandelingen. Lekker met jullie blote voeten door het hoge gras, de modder of de leemkuil wandelen. Een unieke ervaring die voor iedere leeftijd geschikt is. Voor de kinderen zijn er boomstammen waar opgeklommen kan worden, een glijbaan en een ondiepe gracht waarin gespeelt kan worden. De ouders kunnen het zintuigenpad op of uitrusten in de yogawei. Na afloop van de wandeling kan er wat gegeten en gedronken worden in de theetuin of het kascafé en zal er gezorgd worden voor een handdoek om jullie voeten weer schoon en droog te maken.

 

Historisch Museum Deventer

Deventer historisch museum

Op de brink in Deventer is in één oogopslag de monumentale Waag te zien. In de gebouw wat tevens een beetje scheef staat is het Historisch museum te vinden. In dit museum komen jullie meer te weten over de hoogtepunten uit de geschiedenis van Deventer. Archelogische vondsten, maquette van de stad uit 1400 en voorwerpen van de rijken uit de 17e en 18e eeuw zijn hier allemaal tentoongesteld. Op sommige dagen worden er ook rondleidingen gegeven.

 

De Scheg

Deventer de scheg

Na een uitje in de stad een sportieve afsluiting? Dat kan bij de Scheg. De Scheg biedt de mogelijkheid om te kunnen schaatsen wanneer er geen natuurijs is. Er kan geschaatst worden over de overdekte 400-meterbaan en in het middengebied. Naast de schaatsbaan is er ook nog een zwemparadijs. Hier zijn verschillende soorten zwembaden, glijbanen, sauna`s, whirlpools en stroomversnellingen te vinden. Een ideale locatie om een dag in Deventer goed af te sluiten.

 

Speelgoedmuseum

Deventer speelgoed museum

In twee pakhuizen aan de Brink is het speelgoedmuseum gevestigd. In dit museum zien jullie verschillende soorten speelgoed terug komen waar jullie waarschijnlijk ook mee hebben gespeeld in jullie eigen jeugd. Verschillende soorten speelgoed wordt in het licht gezet en laten een verandering van tijd zien. Ook komen jullie te weten wat nou de rol was van de pop door de jaren heen. Ontdek nog de mooie poppenhuizen, rijdende treintjes en de gezellige bordspellen van vroeger en nu.

 

Toren Lebuinuskerk

Deventer toren lebuinuskerk

Deventer vanaf grote hoogte bekijken? Dat kan door de toren te beklimmen van de Lebuinuskerk. Via de smalle spiltrap lopen jullie 46 meter omhoog, wat ongeveer 220 treden zijn. Vanaf daar hebben jullie een prachtig uitzicht over Deventer en de ommelanden. Ook kunnen jullie de kerk van binnen bezichtigen. Een leuke toevoeging op jullie uitje wanneer jullie Deventer eerst vanaf de grond hebben ontdekt.

 

Bounz

Deventer bounz

Bij Bounz kan er trampoline worden gesprongen wat jullie waarschijnlijk nog nooit hebben gedaan. In de Bounz Arena zijn 32 trampolines aan elkaar gemaakt en vormen een 3-dimensionale baan waar jullie creatief bezig kunnen zijn met trampolinespringen. Er kan gekozen worden voor verschillende programma`s zoals: Bounz Party`s, Fit & Fun, Dodgeball, een Training of vrij springen. Een uitdaging voor iedereen om het eens een keer te proberen.

 

DAVO Bieren Stadsbrouwerij & Proeflokaal

Deventer DAVO bieren stadsbrouwerij proeflokaal

In een oud en sfeervol ingericht industrieel pand is de Stadsbrouwerij gevestigd. In deze brouwerij wordt laten zien hoe bier gebrouwen wordt, kan er een praatje worden gemaakt met de brouwers en zijn de bieren natuurlijk ook te proeven. In de stadsbrouwerij worden rondleidingen gegeven en deze rondleiding wordt afgesloten met een proefplankje met verschillende soorten DAVO bieren. Ook is er de mogelijkheid om bieren te proeven van kleine Nederlandse bier brouwers.

 
 

Geert Groote Huis

Deventer geert groote huis

Geert Groote was een van de belangrijkste mensen uit de geschiedenis van Deventer. Hij is de grondlegger geweest van de Moderne Devotie, een religieuze beweging in de 14e eeuw. In het huis van Geert Groote kunnen jullie alles te weten komen over hem. Het museum is verdeeld in drie thema`s: Afkeer, Ommekeer en Inkeer. Deze verschillende thema`s worden in verschillende ruimtes tentoongesteld en allemaal op een eigen manier.

 

 

zoeken

Echt Gronings

Naast onze eigen unieke concepten kunt u bij Uitjes en Eten ook terecht voor typische activiteiten in Groningen en de omgeving. Klik op de vlag voor de verschillende mogelijkheden

echt groningen

contact

E-mail: info@uitjeseneten.nl

telefoon088 - 800 8400

Event op Maat?
Neem contact op.

Vacatures

Benieuwd naar de mogelijkheden om aan de slag te gaan bij Uitjes en Eten?

Kijk dan hier voor onze openstaande vacatures!

Wij bellen u!

Wilt u liever dat wij u op een gepast moment terugbellen? 

BEL MIJ TERUG

Soort Uitje

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste uitjes in uw e-mail en meld u aan voor de niewsbrief.

Adviseer mij!

Onze specialisten adviseren u graag bij het maken van een keuze voor een passend uitje.

ADVISEER MIJ

Referenties van klanten

Wij hebben op 7 juli een super leuke dag gehad met ons team. We hebben erg geluk gehad met het weer, wat gewoon super goed was die dag. Verder hadden jullie ook alles goed geregeld. De begeleiding was goed, de

...

Veelgestelde vragen

WINNAAR JONG MKB

award-mkbWij zijn Super Trots met de winst van deze belangrijke landelijke award.

Lees meer

naar boven