Bel ons088 - 800 8400

Naar het overzicht

 

Echt Dordrechts

Naast uitjes uit het eigen assortiment van Uitjes en Eten kunnen wij voor jullie iets extra`s toevoegen aan een leuke dag in Dordrecht. De mooie bezienswaardigheden en de vele activiteiten in Dordrecht zorgen samen voor een compleet dagje uit. Nieuwsgierig welke activiteiten naast onze uitjes nog te doen zijn? Kijk hieronder voor een overzicht.

Sportboulevard Optisport

Dordrecht sportboulevard optisport

Sportboulevard Optisport is een groot complex met alles onder één dak. Van zwemmen tot aan schaatsen en verschillende clinics bijwonen alles is mogelijk. De keuze uit het volgen van verschillende clinics loopt erg uiteen. Er is keuze uit: Schaatsclinic, curlingclinic, duikclinic, onderwaterhockey clinic, ijshockeyclinic en ice carving. Dat laatste is een creatieve workshop om jullie eigen ijs sculptuur te maken uit een blok ijs. Hoe dan ook een erg leuke plek om jullie uitje in Dordrecht sportief af te sluiten.

 

Dordrechts museum

Dordrecht dordrechts museum

In 1842 werd het Dordrechts Museum opgericht door verzamelaars en kunstliefhebbers. Het begon met één schilderij geschonken door een particulier en daarna groeide het al snel uit tot een van de belangrijkste stedelijke musea van Nederland. Ontdek in dit museum Nederlandse schilderkunsten van meer dan vijf eeuwen. Maak een rondleiding om achter de verschillende verhalen te komen van de schilderkunsten.

 

Sportcentrum Pentagon

Dordrecht sportcentrum pentagon

Klimmen, skiën of snowboarden? Dat kan allemaal bij Sportcentrum Pentagon. Voorbereiden op de wintersport? Skiën en Snowboarden kunnen gedaan worden op 3 skibanen, dit zijn rolmatten die versteld kunnen worden in hoek en snelheid zodat er op elk gewenst niveau geoefend kan worden. Daarnaast kan er ook geklommen worden op 120 verschillende klimroutes. Voor elk niveau klimmer zit er wel een route bij.

 

Ark van Noach

Dordrecht ark van noach

Het schip is ongeveer 20.000 vierkante meter groot en heeft exact de ware grootte zoals in de Bijbel beschreven staat. In de Ark van Noach krijgen jullie een indruk van hoe Noach met zijn gezin geleefd moet hebben en hoe het schip er van binnen uitziet. Er zijn ook verschillende dieren aanwezig die in het verhaal ook mee gingen op het schip. Daarnaast zijn in de Ark ook filmzalen en een restaurant te vinden. Daarnaast kunnen jullie ook genieten van het prachtige uitzicht over rivier de Merwede en Dordrecht.

 

Woonhuis ’t Zeepaert

Dordrecht woonhuis zeepeart

Een van de oudste Nederlandse woonhuizen is te vinden in Dordrecht. In de 15e eeuw is dit huis verbouwd, maar de bouwelementen uit 1300 zijn nog in tact gebleven. Woonhuis ’t Zeepaert heeft een prachtige uitstraling en valt zeker op tussen de andere panden aan de Wijnstraat. Stap het woonhuis binnen en leer doormiddel van de audiotour de geschiedenis van het huis en de stad.

 

Het Hof van Nederland

Dordrecht hof van nederland

In 1572 toen de Spanjaarden aan de macht kwamen werd er op deze plek een geheime vergadering gehouden met de Staten van Holland. Tijdens deze vergadering werd het besluit genomen om zich tegen de Spaanse bezetters te keren en zo ontstond de zelfstandige Nederlandse Staat. Dit oude hofkwartier brengt jullie weer terug naar deze tijd.

 

Grote kerk

Dordrecht grote kerk

In één blik de hele stad Dordrecht bewonderen? Dat kan vanaf de hoge toren van de Grote kerk. Voordat jullie van het uitzicht kunnen genieten moeten eerst 275 traptreden worden beklommen. De kerk beschikt over mooie sierlijke trappen en lampen, mooi uitzicht en heeft 67 klokken. Een echte aanrader om een bezoekje te brengen wanneer jullie in Dordrecht zijn.

 

Rutte & ZN

Dordrecht rutte en zn

Vandaag de dag worden jenevers, gins en likeuren nog steeds gedistilleerd. Dit gebeurt al sinds 1872 op dezelfde wijze, met passie voor de ambacht. Alle smaken en kleuren zijn afkomstig uit noten, kruiden en vers fruit. Op de eerste verdieping in het historische pand waar Rutte & ZN zich bevindt is een proefkamer ingericht. Hier kunnen jullie verschillende soorten jenevers, gins en likeuren proeven. Daarnaast is het mogelijk om een workshop te volgen om eigen jenever, gin of likeur te maken.

 

Tuin en markt Villa Augustus

Dordrecht villa augustus

Ontdek de verschillende soorten tuinen op de 1,5 hectare grond die Villa Augustus heeft. Van de moestuin tot aan de bloementuin er kan een heerlijke wandeling worden gemaakt en verschillende geuren komen jullie tegemoet. Op de naast gelegen markt kunnen verschillende verse producten die in de tuin worden geteeld gekocht worden.

 

Waterrondje Dordt

Dordrecht waterrondje dordt

Op een ontspannende manier de historische binnenstad van Dordrecht bekijken? Dat kan op een boot, die door de grachten, rivieren en de havens vaart. Ontdek de verscholen plekken en romantische plekken van Dordrecht. Een mooie en ontspannen vaart langs de prachtige monumenten.

 

Wijnproeverij Rood, Wit & Rosé

Dordrecht wijnproeverij

Leer verschillende wijnen kennen en slechte wijnen onderscheiden van de goede. Bij Rood, Wit & Rosé kunnen jullie een wijnproeverij houden en leren jullie de verschillende aroma`s proeven. In deze wijnspeciaalzaak zijn maar liefst 150 wijnen afkomstig uit Frankrijk, Duitsland en Italië. Na het wijnproeven kunnen jullie genieten van een heerlijke lunch met biologische producten.

 

Het Onderwijs Museum

Dordrecht onderwijs museum

Op een prachtige locatie in Dordrecht bevindt zich in het gerestaureerde gebouw De Holland uit 1939 het Onderwijs Museum. Dit museum heeft de grootste onderwijscollectie van de wereld. Met meer dan 350.000 voorwerpen uit het onderwijs is dit een unieke plek. In een tentoonstelling wordt laten zien wat voor een invloed het jeugdcultuur heeft op het onderwijs. Daarnaast is de geschiedenis van de ontwikkeling van het onderwijs te zien in het heden, verleden en de toekomst.

 

 

zoeken

Echt Dordrechts

Naast onze eigen unieke concepten kunt u bij Uitjes en Eten ook terecht voor typische activiteiten in Dordrecht en de omgeving. Klik op de vlag voor de verschillende mogelijkheden

vlag dordrecht

 

contact

E-mail: info@uitjeseneten.nl

telefoon088 - 800 8400

Event op Maat?
Neem contact op.

Vacatures

Benieuwd naar de mogelijkheden om aan de slag te gaan bij Uitjes en Eten?

Kijk dan hier voor onze openstaande vacatures!

Wij bellen u!

Wilt u liever dat wij u op een gepast moment terugbellen? 

BEL MIJ TERUG

Soort Uitje

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste uitjes in uw e-mail en meld u aan voor de niewsbrief.

Adviseer mij!

Onze specialisten adviseren u graag bij het maken van een keuze voor een passend uitje.

ADVISEER MIJ

Referenties van klanten

We hebben een erg leuke avond gehad. Het eten was prima. De voorbereiding was heel gemakkelijk. Alles wat met een telefoontje wel geregeld. Onze wensen konden we duidelijk kenbaar maken en verder hebben wij niet veel aan ons avondprogramma hoeven

...

Veelgestelde vragen

WINNAAR JONG MKB

award-mkbWij zijn Super Trots met de winst van deze belangrijke landelijke award.

Lees meer

naar boven