Bel ons088 - 800 8400

Naar het overzicht

 

Echt Arnhems

Uitjes en Eten heeft naast haar eigen assortiment ook extra activiteiten die typische Arnhems zijn. Vul jullie uitje aan met een van de leuke activiteiten die in Arnhem te doen zijn. Hieronder vinden jullie een overzicht van de typische activiteiten in Arnhem.

Burgers` Zoo

Arnhem burgers zoo

Wat Burgers’ Zoo zo bijzonder maakt is dat er verschillende gebieden zijn gecreëerd. Zo is er Burgers’ Bush, hier zijn vogels, reptielen en zoogdieren te vinden in het tropische regenwoud. In de Burgers’ Desert waan je je in een rotswoestijn met cactussen en bijzondere diersoorten die hier kunnen overleven. De Burgers’ Ocean spreekt eigenlijk wel voor zich; hier zijn alle soorten dieren te vinden die in de oceaan leven. Naast deze bijzondere gebieden is er ook nog het Burgers’ Safari, Burgers’ Dierenpark en Burgers’ Rimba. In Burgers’ Zoo is er genoeg te zien en te doen voor jong en oud en is een perfecte aanvulling op een uitje in Arnhem.

 

Historisch Museum Arnhem

Arnhem historisch museum

In de oude binnenstad van Arnhem is het Historisch Museum Arnhem gevestigd. In het museum worden topstukken uit de cultuur- en kunst collectie van de gemeente Arnhem tentoongesteld. Deze collectie bestaat onder andere uit meubilair, drinkglazen, zilver, Oosters porselein, Arnhemse faience en schilderijen. Ook worden er in verschillende tentoonstellingen de geschiedenis en cultuur van Arnhem in beeld gebracht.

 

Kookworkshop Dining 56

Arnhem kookworkshop dining56

To Cook is de kookstudio waar moderne apparatuur voor jullie klaar staan om mee gekookt te worden. Tijdens deze kookworkshop worden in groepjes van minimaal 8 personen heerlijke creaties gemaakt en leert de kok jullie de fijne kneepjes van het vak. De eigen gemaakte creaties worden natuurlijk aan het eind van de workshop onder het genot van een glas wijn opgegeten. Tevens kan er voor gekozen worden om de kookworkshop te combineren met bonbons en tafeldecoratie maken of een wijnproeverij en bloemschikken. Een lekkere en creatieve aanvulling op jullie uitje in Arnhem.

 

Kröller-Müller Museum

Arnhem kroller muller museum

Midden in het Nationaal Park de Hoge Veluwe ligt het Kröller-Müller museum. In dit museum zijn wereldberoemde beeldende kunst uit de 19e en 20e eeuw te vinden. Waar het Kröller-Müller bekend om staat zijn de grote kunstwerken van beroemde schilders zoals: Vincent van Gogh, Pablo Picasso, Fernand Léger en Piet Mondriaan. Het museum kan in combinatie met het Nationaal Park De Hoge Veluwe bezocht worden.

 

Nationaal Park De Hoge Veluwe

Arnhem nationaal park hoge veluwe

Het Nationaal Park De Hoge Veluwe heeft veel te bieden. Het park beschikt over drie pijlers: Natuur en Landschap, Historische Verhalen en Kunst en Architectuur. Ook aan het Kröller-Müller museum en het Jachthuis Sint Hubertus kan een bezoek gebracht worden. Een park waar jullie kunnen genieten van de rust en de ruimte met verschillende soorten landschappen, dieren en planten. Het park staat ook bekend om de gratis witte fietsen. Deze kunnen jullie pakken om het park verder te verkennen en te genieten van de mooie natuur.

 

Nederlands Openluchtmuseum

Arnhem nederlands openluchtmuseum

Een historische tintje aan jullie uitje toevoegen in Arnhem? Dat kan door een bezoek te brengen aan het Nederlands Openluchtmuseum. Dit museum laat een uniek stukje Nederlandse historie zien door middel van molens, huizen, boerderijen en de originele zuivelfabriek. Ook kan er een bezoekje gebracht worden aan oude Nederlandse huiskamers en een praatje worden gemaakt met ambachtslieden. Een bijzondere ervaring waarin het museum jullie meeneemt van twee eeuwen geleden tot aan nu.

 

Nederlands Watermuseum

Arnhem nederlands watermuseum

In dit interactieve museum leren jullie van alles over het zoet water in Nederland en de rest van de wereld. In het Nederlands Watermuseum zijn meer dan 50 interactieve presentaties te vinden die allemaal in het teken staan van water. He museum beschikt over drie thema`s: water en natuur, water in Nederland en water in de wereld. In het Waterlab kunnen verschillende proefjes worden gedaan met water en in het Watercinema worden verschillende soorten waterfilmpjes laten zien.

 

Wijnmuseum

Arnhem wijnmuseum

In oude wijnkelders in Arnhem is een uniek museum gemaakt. In dit wijnmuseum wordt de wijnhistorie en cultuur van vele eeuwen tot leven gewekt. Ook wordt er een duidelijk beeld gevormd van de rijke wijntraditie. In deze wijnkelders werden vroeger de flessen wijn opgeslagen, maar nu wordt het proces van de wijn tentoongesteld.

 

 

 

zoeken

Echt Arnhems

Naast onze eigen unieke concepten kunt u bij Uitjes en Eten ook terecht voor typische activiteiten in Arnhem en de omgeving. Klik op de vlag voor de verschillende mogelijkheden

vlag arnhem

 

contact

E-mail: info@uitjeseneten.nl

telefoon088 - 800 8400

Event op Maat?
Neem contact op.

Vacatures

Benieuwd naar de mogelijkheden om aan de slag te gaan bij Uitjes en Eten?

Kijk dan hier voor onze openstaande vacatures!

Wij bellen u!

Wilt u liever dat wij u op een gepast moment terugbellen? 

BEL MIJ TERUG

Soort Uitje

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste uitjes in uw e-mail en meld u aan voor de niewsbrief.

Adviseer mij!

Onze specialisten adviseren u graag bij het maken van een keuze voor een passend uitje.

ADVISEER MIJ

Referenties van klanten

Iedereen heeft een leuke tijd gehad in Haarlem. Een hele leuke route waardoor Haarlem een ander gezicht kreeg. Met de camera op pad was ook geweldig. Lekker gegeten in de restaurants. Begeleiding was goed en gezellig, ook tussendoor in de

...

Veelgestelde vragen

WINNAAR JONG MKB

award-mkbWij zijn Super Trots met de winst van deze belangrijke landelijke award.

Lees meer

naar boven