Bel ons088 - 800 8400

Naar het overzicht

 

Echt Amersfoorts

Naast haar eigen assortiment heeft Uitjes en Eten ook wat extra`s dat toegevoegd kan worden aan een gezellige dag in de historisch stad Amersfoort. Onderstaand vinden jullie de mogelijkheden die Uitjes en Eten jullie kan bieden ter aanvulling van een programma in deze stad.

De Onze Lieve Vrouwetoren

Amersfoort onze lieve vrouwetoren

De echte eyecatcher van Amersfoort is de Onze Lieve Vrouwetoren, ook wel Lange Jan genoemd. De toren is 98 meter hoog en heeft in totaal 100 klokken die in de verre omgeving te horen zijn. Daarnaast ligt de locatie van de toren precies op het middelpunt van Nederland en dit hebben ze in de vloer zichtbaar gemaakt. Beklim deze beroemde toren, vindt de 100 klokken en laat je meeslepen in het verhaal over het ontstaan van de Onze Lieve Vrouwetoren. Een gids zal jullie een rondleiding geven met al deze aspecten en neemt jullie ook mee naar plekken die normaal gesloten blijven voor publiek.

 

Rondvaart tocht

Amersfoort rondvaart

Een heerlijk rustige tocht maken over het water door Amersfoort? Dat kan tijdens een rondvaart door de historische grachten van deze mooie stad. Jullie varen langs eeuwenoude poorten, indrukwekkende gevels en nog veel meer wat Amersfoort te bieden heeft. Een ideale aanvulling op jullie uitje om Amersfoort eens vanaf een andere kant te zien.

 

Bierbrouwerij de Drie Ringen

Amersfoort bierbrouwerij drie ringen

Altijd al willen weten wat de geheimen van Amersfoorts bier zijn? Bij Stadsbrouwerij de Drie Ringen onthullen ze de geheimen tijdens de rondleiding. De rondleiding wordt door een professional gegeven en alles wordt uitgelegd. Om de dag goed af te sluiten eindigen jullie met een heerlijk biertje. Ook is het mogelijk om deel te nemen aan de bierproeverij.

 

De nieuwe stad

Amersfoort nieuwe stad

Aan de Eemhaven ligt een bijzonder historisch gebied. De nieuwe stad kent een rijke geschiedenis en een authentieke sfeer, neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de oude zeepfabriek, de voormalige Prodentfabriek en de Rohm & Haas villa. Ook wordt deze plek gebruikt voor bijzondere festivals, optredens en bijeenkomsten. Elke vrijdag wordt er een rondleiding door deze authentieke en avontuurlijke stad gehouden.

 

Eemhuis

Amersfoort eemhuis

Op het Eemplein is het culturele centrum het Eemhuis te vinden. Dit gebouw is ontworpen door Neutelings Riedijk Architecten en in het gebouw bevinden zich vier organisaties. Het Archief Eemland, de Bilbliotheek, Kunsthal KAdE en Scholen in de kunst zitten hier samen onder een dak. In de Kunsthal kan gekozen worden voor een rondleiding. Er is dus veel te bezoeken binnen maar alleen al een kijkje nemen naar het gebouw is ook zeker de moeite waard.

 

Mondriaan huis

Amersfoort mondriaanhuis

Het Mondriaan huis is het geboortehuis van de wereldberoemde schilder Piet Mondriaan. Het museum beschikt over verschillende werken en verhalen over het leven van Piet Mondriaan. Daarnaast is er ook een tentoonstelling met abstracte kunst van andere kunstenaren die geïnspireerd zijn door Mondriaan. Loop door de Schatkamer met een aantal schilderijen uit zijn beginperiode en bezoek de biografische tentoonstelling over wie Pieter Cornelis was achter de kunstenaar.

 

Knopjesmuseum (wordt verwacht)

Amersfoort knopjesmuseum

Een unieke en interactieve tocht door een doolhof vol kunst, wetenschap en techniek. Bereid je voor op een spannende speurtocht door een labyrint waarin je kunt verdwalen als Alice in Wonderland. Tijdens deze ontdekkingsreis gaat het om onderzoek in wetenschap en kunst, maar moet je ook kruipen, klimmen en de weg zien te vinden. De overeenkomst tussen holtedieren en behang? Wat is eigenlijk een holtedier, heeft het verstand van behang ontwerpen? Kan je een gesprek voeren met een schemerlamp? En is daar een woord voor? Deze en nog veel vreemdere vragen kun je stellen in het Knopjesmuseum. Balanceren op het raakvlak van kunst, techniek en wetenschap!

 

Wijkmuseum Soesterkwartier

Amersfoort wijkmuseum soesterkwartier

Het Soesterkwartier werd de eerste echte arbeiderswijk van Amersfoort. Arbeiders die in de werkplaats van de spoorwegen werkten, woonden in deze wijk. Deze arbeiders werden erg bekend toen ze in 1903 gingen staken, de wel bekende spoorwegstakingen. Albert Hahn heeft van deze gebeurtenis een tekening gemaakt die erg beroemd is. In dit museum is een museumwoning, een atelier van Albert Hanh en een virtueel gedeelte te vinden.

 

Museum Flehite

Amersfoort museum flehite

In het historische centrum van Amersfoort ligt het stadsmuseum de Flehite. Doormiddel van drie Middeleeuwse huizen geeft het museum een beeld van de geschiedenis van de stad en de omgeving. Verschillende voorwerpen vanuit de prehistorie tot het heden zijn hier te vinden. Ook worden hier tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd met verschillende soorten onderwerpen.

 

Dierenpark Amersfoort

Amersfoort dierenpark

Vul je dag aan met een bezoek aan het dierenpark in Amersfoort. Verschillende soorten dieren zijn hier te vinden van Siberische tijgers tot aan boa constrictors. Ook is er een Dinbos te vinden waar jullie door de tijd reizen langs levensgrote dinosauriers. Voor de kinderen zijn in het park drie speeltuinen te vinden waar ze zich ook goed kunnen vermaken.

 

 

 

zoeken

Echt Amersfoorts

Naast onze eigen unieke concepten kunt u bij Uitjes en Eten ook terecht voor typische activiteiten in Amersfoort en de omgeving. Klik op de vlag voor de verschillende mogelijkheden

vlag amersfoort

 

contact

E-mail: info@uitjeseneten.nl

telefoon088 - 800 8400

Event op Maat?
Neem contact op.

Vacatures

Benieuwd naar de mogelijkheden om aan de slag te gaan bij Uitjes en Eten?

Kijk dan hier voor onze openstaande vacatures!

Wij bellen u!

Wilt u liever dat wij u op een gepast moment terugbellen? 

BEL MIJ TERUG

Soort Uitje

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste uitjes in uw e-mail en meld u aan voor de niewsbrief.

Adviseer mij!

Onze specialisten adviseren u graag bij het maken van een keuze voor een passend uitje.

ADVISEER MIJ

Referenties van klanten

Ik heb al diverse uitjes voor diverse bedrijven georganiseerd en er zitten altijd wel een paar collega's tussen die het minder naar de zin hebben. Maar bij dit uitje was werkelijk iedereen enthousiast! Erg leuk.

Veelgestelde vragen

WINNAAR JONG MKB

award-mkbWij zijn Super Trots met de winst van deze belangrijke landelijke award.

Lees meer

naar boven