Bel ons088 - 800 8400

In deze serie zetten we regelmatig een Nederlandse bezienswaardigheid in het daglicht die vaak over het hoofd wordt gezien wanneer gedacht wordt aan een bedrijfsuitje. Ditmaal nemen we jullie met het bedrijfsuitje mee naar Arnhem waar vlakbij het Airborne museum staat.

Airborne Museum Hartenstein: De strijd om de brug van Arnhem
Schijn bedriegt, dit geldt zeker wanneer u aankomt bij het Airborne Museum Hartenstein. Het museum vlakbij Arnhem is gevestigd in een statige villa , omringd door een groot park, een vreedzaam beeld . Moeilijk om dan te bedenken dat hier in de Tweede Wereldoorlog de beroemde veldslag woedde rond de brug van Arnhem. De gids zal u tijdens dit uitje alles uit de doeken doen.

Voor degene die het even ontschoten zijn. Hoe zat het ook alweer?
In september 1944 wilde de geallieerden Nederland bevrijden door met een klap van de Belgische grens naar Arnhem te dringen waarvan je eenvoudig het Ruhrgebied kan bereiken. Als onderdeel van Operatie "Market Garden" werden er maar liefst 35.000 parachutisten ingezet en tanks vielen de straten binnen. De Rijnbrug bij Arnhem was de meest noordelijke rivier die overgestoken moest worden. Bij Oosterbeek eindigde de parachutisten, onder bevel van de Britse generaal Robert Urquhart. Het Hotel Hartenstein schilderachtig gelegen diende als hoofdkwartier. Vandaag is dus het museum gevestigd in hetzelfde gebouw, het Airborne Museum Oosterbeek, waarbij elke stap van de troepen is gedocumenteerd.

Omdat het museum op nog geen 15 minuten van de binnenstad van Arnhem ligt is het zeer makkelijk te combineren met een spelprogramma of workshop van Uitjes en Eten. Wij verzorgen de entree bij het museum, een professionele gids maar desgewenst ook het vervoer naar Arnhem. Uiteraard zal ook de catering bij dit bedrijfsuitje in Arnhem top geregeld zijn. Voor een overzicht van alle andere bedrijfsuitjes in Gelderland klikt u hier.

klantbeoordelingen

Uitjeseneten
scoort
9.2
van
10
sterren, gebaseerd op
349
reviews.

zoeken

Echt Arnhems

Naast onze eigen unieke concepten kunt u bij Uitjes en Eten ook terecht voor typische activiteiten in Arnhem en de omgeving. Klik op de vlag voor de verschillende mogelijkheden

vlag arnhem

 

contact

E-mail: info@uitjeseneten.nl

telefoon088 - 800 8400

Event op Maat?
Neem contact op.

Vacatures

Benieuwd naar de mogelijkheden om aan de slag te gaan bij Uitjes en Eten?

Kijk dan hier voor onze openstaande vacatures!

Wij bellen u!

Wilt u liever dat wij u op een gepast moment terugbellen? 

BEL MIJ TERUG

Soort Uitje

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste uitjes in uw e-mail en meld u aan voor de niewsbrief.

Adviseer mij!

Onze specialisten adviseren u graag bij het maken van een keuze voor een passend uitje.

ADVISEER MIJ

Referenties van klanten

In één woord "klasse". We hebben genoten met z'n allen. Ook de complimenten voor de begeleiding. Ik zal beslist nog een keer bij jullie aankloppen. Voor herhaling vatbaar dus.

Veelgestelde vragen

WINNAAR JONG MKB

award-mkbWij zijn Super Trots met de winst van deze belangrijke landelijke award.

Lees meer

naar boven